Zajmiemy się dziś serkami topionymi. Są to produkty wyrabiane z tradycyjnego sera. Są równie kaloryczne co ser, przez co są ważnym składnikiem śniadania wielu osób. Używamy ich do smarowania chleba, przygotowania różnego rodzaju sosów lub do zabielania zup. Na… Przeczytaj więcej
Sery są ważnym źródłem wapnia (ok. 160-200 mg na plaster), białka oraz witaminy B12. Są także kaloryczne, a ich wartość odżywcza wynosi 300-500 kcal/100 g. W Polsce są ważnym składnikiem śniadania wielu osób. Z ponad 4.000 gatunków serów na świecie,… Przeczytaj więcej
Jogurt grecki można jeść na różne sposoby – jako zwykłą przekąskę, z dodatkami, na słodko, można też wykorzystywać go jako dodatek do dań np. do sosów czy sałatek. Osoby, które zwracają uwagę na jakość produktów, które jedzą, wiedzą, że jogurt… Przeczytaj więcej
Konsumenci coraz większą wagę przywiązują do swoich decyzji zakupowych, dbają o zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie się. Jogurty zawierają cenne wartości odżywcze jak m.in. białko czy wapń. Jogurty znakomicie sprawdzają się jako przekąska, ale też jako dodatek do różnych… Przeczytaj więcej
Półki sklepowe uginają się pod różnymi rodzajami jogurtów smakowych, zarówno owocowych jak i tych z innymi dodatkami np. w postaci mieszanek zbożowych. Jogurty stanowią doskonała przekąskę w ciągu dnia. Producenci prześcigają się w sposobach zachęcenia konsumenta do zakupu właśnie ich… Przeczytaj więcej
Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się stylem konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupów. Jogurty naturalne są produktem, który z roku na rok częściej gości na naszym… Przeczytaj więcej