Zajmiemy się dziś serkami topionymi. Są to produkty wyrabiane z tradycyjnego sera. Są równie kaloryczne co ser, przez co są ważnym składnikiem śniadania wielu osób. Używamy ich do smarowania chleba, p… Przeczytaj więcej
Sery są ważnym źródłem wapnia (ok. 160-200 mg na plaster), białka oraz witaminy B12. Są także kaloryczne, a ich wartość odżywcza wynosi 300-500 kcal/100 g. W Polsce są ważnym składnikiem śniadania wie… Przeczytaj więcej
Konsumenci coraz większą wagę przywiązują do swoich decyzji zakupowych, dbają o zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie się. Jogurty zawierają cenne wartości odżywcze jak m.in. białko czy wapń. Jogu… Przeczytaj więcej
Półki sklepowe uginają się pod różnymi rodzajami jogurtów smakowych, zarówno owocowych jak i tych z innymi dodatkami np. w postaci mieszanek zbożowych. Jogurty stanowią doskonała przekąskę w ciągu dni… Przeczytaj więcej