Sery są ważnym źródłem wapnia (ok. 160-200 mg na plaster), białka oraz witaminy B12. Są także kaloryczne, a ich wartość odżywcza wynosi 300-500 kcal/100 g. W Polsce są ważnym składnikiem śniadania wie… Przeczytaj więcej
Małe baterie alkaliczne (typ AAA) – tzw. cienkie paluszki – coraz częściej znajdują zastosowanie w urządzeniach codziennego użytku. Spotkamy je w niewielkich urządzeniach elektrycznych, które z jednej… Przeczytaj więcej
Latarka nie świeci, budzik nie dzwoni, w radiu ani telewizorze nie możemy zmienić kanału, nie działa spieniacz do mleka. Gdy baterie są wyczerpane, w gospodarstwie domowym nic nie działa. W sklepach… Przeczytaj więcej
Jogurt grecki można jeść na różne sposoby – jako zwykłą przekąskę, z dodatkami, na słodko, można też wykorzystywać go jako dodatek do dań np. do sosów czy sałatek. Osoby, które zwracają uwagę na jakoś… Przeczytaj więcej
Półki sklepowe uginają się pod różnymi rodzajami jogurtów smakowych, zarówno owocowych jak i tych z innymi dodatkami np. w postaci mieszanek zbożowych. Jogurty stanowią doskonała przekąskę w ciągu dni… Przeczytaj więcej
Polacy na dobre polubili zakupy w supermarketach i dyskontach spożywczych. Zakaz handlu w niedzielę prawdopodobnie niewiele wpłynie na tę sytuację, choć zmienią się zapewne zwyczaje zakupowe konsument… Przeczytaj więcej
Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się stylem konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupó… Przeczytaj więcej
Łosoś wędzony 2017: badania sensoryczne Facebook7TwitterGoogle+LinkedIn Łosoś wędzony jest drugim najpopularniejszym gatunkiem ryby wędzonej spożywanym przez Polaków. Aktualnie produkt dostępny jest w… Przeczytaj więcej