Zajmiemy się dziś serkami topionymi. Są to produkty wyrabiane z tradycyjnego sera. Są równie kaloryczne co ser, przez co są ważnym składnikiem śniadania wielu osób. Używamy ich do smarowania chleba, p… Przeczytaj więcej
Sery są ważnym źródłem wapnia (ok. 160-200 mg na plaster), białka oraz witaminy B12. Są także kaloryczne, a ich wartość odżywcza wynosi 300-500 kcal/100 g. W Polsce są ważnym składnikiem śniadania wie… Przeczytaj więcej
Polacy na dobre polubili zakupy w supermarketach i dyskontach spożywczych. Zakaz handlu w niedzielę prawdopodobnie niewiele wpłynie na tę sytuację, choć zmienią się zapewne zwyczaje zakupowe konsument… Przeczytaj więcej
Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się stylem konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupó… Przeczytaj więcej
Zakupy spożywcze przez Internet stają się coraz bardziej popularne w Polsce. Wymagają one przełamania wielu barier u konsumentów, ale korzyści są jednoznaczne: oszczędzamy czas i pieniądze. Polski Ins… Przeczytaj więcej
Łosoś wędzony 2017: badania sensoryczne Facebook7TwitterGoogle+LinkedIn Łosoś wędzony jest drugim najpopularniejszym gatunkiem ryby wędzonej spożywanym przez Polaków. Aktualnie produkt dostępny jest w… Przeczytaj więcej