Zajmiemy się dziś serkami topionymi. Są to produkty wyrabiane z tradycyjnego sera. Są równie kaloryczne co ser, przez co są ważnym składnikiem śniadania wielu osób. Używamy ich do smarowania chleba, p… Przeczytaj więcej
Sery są ważnym źródłem wapnia (ok. 160-200 mg na plaster), białka oraz witaminy B12. Są także kaloryczne, a ich wartość odżywcza wynosi 300-500 kcal/100 g. W Polsce są ważnym składnikiem śniadania wie… Przeczytaj więcej
Jogurt grecki można jeść na różne sposoby – jako zwykłą przekąskę, z dodatkami, na słodko, można też wykorzystywać go jako dodatek do dań np. do sosów czy sałatek. Osoby, które zwracają uwagę na jakoś… Przeczytaj więcej
Konsumenci coraz większą wagę przywiązują do swoich decyzji zakupowych, dbają o zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie się. Jogurty zawierają cenne wartości odżywcze jak m.in. białko czy wapń. Jogu… Przeczytaj więcej
Półki sklepowe uginają się pod różnymi rodzajami jogurtów smakowych, zarówno owocowych jak i tych z innymi dodatkami np. w postaci mieszanek zbożowych. Jogurty stanowią doskonała przekąskę w ciągu dni… Przeczytaj więcej
Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się stylem konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupó… Przeczytaj więcej